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  1. 北海道教育大学紀要 (online ISSN 2759-6680)
  2. 第73巻 第1・2号 基礎研究編

学校給食における地元産米を用いたパンの提供と児童の食行動との関連性

https://doi.org/10.32150/00010829
https://doi.org/10.32150/00010829
f888bbe5-c878-48ba-b416-826b9b8741b6
名前 / ファイル ライセンス アクション
73-1.2-a09.pdf 73-1.2-a09.pdf (300.3 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2023-02-09
タイトル
タイトル 学校給食における地元産米を用いたパンの提供と児童の食行動との関連性
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.32150/00010829
ID登録タイプ JaLC
著者 瀬浦, 崇博

× 瀬浦, 崇博

瀬浦, 崇博

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山田, 響子

× 山田, 響子

山田, 響子

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加藤, 友紀

× 加藤, 友紀

加藤, 友紀

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菅野, 友美

× 菅野, 友美

菅野, 友美

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著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 27627
姓名 SEURA, Takahiro
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 27628
姓名 YAMADA, Kyoko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 27629
姓名 KATO, Yuki
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 27630
姓名 KANNO, Tomomi
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 The purpose of this study is to survey the effects on eating behaviors of schoolchildren by serving bread made from locally grown rice for school lunch. We conducted questionnaire surveys with 312 children in grades five and six in two elementary schools with different serving rate of the rice bread. The children, who are in the elementary school with a high rate of serving rice bread, show better attitudes and behaviors toward the school lunch than those who are in the other schools. In addition, the former show more tendency to recognize that the bread comes from the locally grown rice than the latter. Of the elementary schoolchildren asked, those who recognize “the local food production and consumption” likes cooked rice and look forward to their lunchtime in school. Of the children asked, those who eat rice bread at home show the more tendency to have a high nutritional awareness and healthy eating habits. These results suggest that it is effective to serve bread made from locally grown rice for school lunch for developing dietary and nutritional knowledge among schoolchildren.
書誌情報 北海道教育大学紀要. 基礎研究編

巻 73, 号 1・2, p. 99-108, 発行日 2023-01
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 27583899
書誌レコードID
識別子タイプ NCID
関連識別子 AB00000251
著者版フラグ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
その他のタイトル
その他のタイトル Relevance between the Serving of Bread Made from the Locally Grown Rice for School Lunch and the Dietary Behaviors of Schoolchildren
出版者
出版者 北海道教育大学
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Ver.1 2023-06-20 14:38:52.430046
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